5
Dardani

Ban za podwójne przełożenie?

Dodał Dardani 05.04.2015, 00:16

Witam, chciałbym zadać pytanie, czy do need for speed world można dostać bana za podwójne przełożenie w wyścigach drag.. Troche mi się zdarzyło razy zobaczyć, że ktoś się żalił, że dostał bana za double shift.. Czy to jest prawdą? I na czym to polega? Wolałbym być bardziej ostrożny, żeby mnie coś takiego nie spotkało.. Dziekuje za rade/odpowiedź ~~ Przepraszam za błędy, nie mieszkam już troche w Polsce :/


Aby komentować, zaloguj się.
18

ProBiotyk

05.04.2015, 00:25

Tak jest to traktowane jako oszustwo. Jedno przełożenie na zielonym na każdy bieg jest dozwolone. Teoretycznie chodzi tu tylko o nitro i trzymając się tej zasady można by dojść do wniosku że nic nie stoi na przeszkodzie żeby zredukować i pociągnąć bieg do samego końca (na czerwonym już nie dostajesz kopa od nitro). Swoją drogą dostałem już 3 razy blokadę na jakieś 4 godziny mimo że jechałem podręcznikowo tzn. bez żadnych redukcji.

17

Alfredo

05.04.2015, 00:52

Double shifting wykryją gdyż czas przejazdu będzie za szybki, jest też szansa że ktoś cię nagra. Możliwe że na prywatnych jest to dozwolone, ale niczego tam nie zyskasz.

5

Dardani

05.04.2015, 02:00

Okej, dobrze wiedzieć, będę uważał, dzięki wam za ostrzeżenie :D

15

Zoltee

05.04.2015, 11:26

Nie można używać żadnych bugów !

15

loq78

05.04.2015, 12:13

to nie jest bug
skile sa wlasnie po to zrobione, mam n myssli naoliwiona maszyna
zeby robic double shiftin a nawet po 4 na kazdym
teraz studio twierdzi ze to nie dozwolone

1

BUBU

05.04.2015, 12:29

Nie dostaniesz bana za doubleshifta, tylko za zbyt dobry czas na dragu, który osiągniesz dzięki temu.

Ostatnie tematy

Jakub
blablabla-szalala
dawidm12323